Okulumuz Hakkında

Şambayadı Şehit İsmet Fatih Alagöz İlkokulu
Şambayadı m.90031 sk.No.13 Çukurova/Adana
03224952066
03224952066
https://sambayadiilkokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

ÇALIŞANLARIN GÖREVLERİNİ İYİ YAPMANIN HUZURUNU DUYDUĞU,HİZMETİ ALAN ÖĞRENCİLER VE TOPLUMSAL ÇEVRENİN SAYGINLIĞINI KAZANMIŞ, ÇALIŞMA ORTAMI,ÖĞRENCİ BAŞARISI VE DAVRANIŞLARI İLE ÇEVRESİNDE ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR ORTAOKUL OLMAK.

MİSYON

İLKOKUL PROGRAMINDA TESPİT EDİLMİŞ AMAÇLAR DOĞRULTUSUNDA ÖĞRENCİLERİMİZE ; A)KİŞİSEL AÇIDAN : 1.İLGİ,İSTİDAT VE KABİLİYETLERİ YÖNÜNDE YETİŞTİREREK, GELECEK HAYAT VE ÜST ÖĞRENİME HAZIRLAMAK. 2.TÜRKÇEYİ DOĞRU KULLANMA, TÜM DERS VE PROGRAMLARDA BELİRLENEN HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA TEMEL BİLGİ VE BECERİLER KAZANDIRMAK. 3.TÜM ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENMESİNİ SAĞLAMAK, EĞİTİMİN BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNA İNANAN VE KENDİNİ GELİŞTİRME İSTEĞİ DUYAN , DOĞRU DÜŞÜNEBİLEN ,BİLGİLİ, BECERİLİ, KENDİNE GÜVENEN BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİNE FIRSAT TANIMAK. B) TOPLUMSAL AÇIDAN : 1. ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA , T.C.ANAYASASINA VE DEMOKRASİNİN İLKELERİNE UYGUN OLARAK, HAK VE SORUMLULUKLARINI BİLEN , MİLLİ,TOPLUMSAL DEĞERLERE SAHİP , ÜLKESİNİ, MİLLETİNİ,BAYRAĞINI SEVEN YURTTAŞ OLMA BİLİNCİ KAZANDIRMAK C) İNSAN İLİŞKİLERİ BAKIMINDAN : 1.BAŞKALARI İLE İYİ İLİŞKİLER KURABİLEN , İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞABİLEN, ÇEVRESİNE UYUM SAĞLAYABİLEN, İYİ,MUTLU, VE HOŞGÖRÜ SAHİBİ İNSANLAR OLARAK YETİŞTİRMEKTİR..

BAŞARILAR

1- Avrupa Birliği Projeleri kapsamında 2006/2007 Eğitim Öğretim Yılında DİL ASİSTANLIĞI Projemiz kabul edildi. 2-2006 Yılında ÇANAKKALE ZAFERİ ile ilgili BAKANLIĞIMIZIN açmış olduğu Kompozisyon yarışmasında Öğrencimiz İPEK KOCABAŞ Türkiye 4.oldu. Bakanlığımız Çanakkale’deki ödül töreninde öğrencimizi 500 YTL para ve Teşekkür Belgesi ile ödüllendirdi. 3-İZLANDA, POLONYA, ESTONYA ve BULGARİSTAN ile COMANİUS projesi çalışmalarımız sürdürülmektedir. Bu Projemiz Haziran 2011´ e kadar devam edecektir. 4-2010 yılında öğrencimiz Burcu TÜRKMEN Şambayadı İ.Ö.Okulu tarihi olarak ilk defa Anadolu Lisesini kazandı. Kendisini tebrik eder, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz 5.2011,2012 yıllarında Anadolu liselerine öğrenci kazandı.
Öğretmen :13
Öğrenci :177
Kütüphane Kitap Sayısı :1218
Öğretim Şekli :İkili öğretim

Öğretim Şekli

İkili öğretim

Ders Başlama ve Bitiş

12:40-17:40

YABANCIDIL

İngilizce

Isınma Şekli

Klima

Servis Bilgisi

Bağlantı

ADSL

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

10 km

Yerleşim Yeri Bilgisi

Okul binamız Şambayadı mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Kabasakal mezarlığının Karaisalı istikametinde mezarlık kapısından 500 metre sonra solda yer almaktadır.

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları